In de GGZ

Dialoogmodel

Met het Dialoogmodel kun je een gestructureerde dialoog over de stand van stigma voeren binnen je instelling. Je doet dit samen met professionals, ervaringsdeskundigen, cliënten en hun familieleden. Je krijgt inzicht in wat goed gaat en wat beter kan. De dag levert concrete handvatten om de dialoog over stigma blijvend te voeren. Met het model willen we de hulpverlening in de ggz handvatten bieden voor het toepassen van de Generieke Module Destigmatisering.

Dialoogdag

Met de Dialoogdag van Samen Sterk zonder Stigma kun je een gestructureerde dialoog over de stand van stigma voeren binnen je instelling. Samen bereiden we de dag voor en stellen twee panels samen. Vanuit Samen Sterk zonder Stigma doen wij actief mee met een groep ervaringsdeskundigen (hulpverleners, cliënten en familie). Ook zorgen wij voor de gespreksbegeleider. Vanuit jouw instelling doe jij met een aantal collega’s, cliënten en hun familieleden mee.

Deze tool is interessant voor hulpverleners, maar ook voor iedereen die in een andere functie binnen de ggz werkzaam is, bijvoorbeeld voor managers, kwaliteitmedewerkers en of communicatieprofessional.

Je krijgt inzicht in wat goed gaat en wat beter kan. De dag levert concrete handvatten om de dialoog over stigma blijvend te voeren.

Download (.zip)