Ambassadeurs van Samen Sterk zonder Stigma

Voor een samenleving waar iedereen zichzelf kan zijn

Introductie tekst

Wij zetten ons in voor een veilige maatschappij waarin je met elkaar kunt praten over kleine dingen, maar ook over lastige levenssituaties, zoals een psychische aandoening. Het klinkt simpel, maar dit maakt de situatie vaak al een stuk beter.
Twee mensen in een bespreking.

Angst en schaamte

Stigma is niet zonder gevolgen. Het leidt tot schaamte, vermijden van hulp en zit herstel in de weg. Tweederde van de mensen stopt zelfs helemaal met activiteiten, uit angst voor stigmatisering. Zo zorgen vooroordelen over psychische aandoeningen dat mensen niet ‘meedoen’ in onze participatiemaatschappij. Naast dat verlies aan potentieel zijn er ook hoge zorgkosten.

Vijf handen over elkaar.

Op het werk en in de wijk

Samen Sterk zonder Stigma werkt aan bewustwording van stigma en de impact ervan. We geven mensen handvatten voor een gelijkwaardige, diverse en menselijke samenleving. Wij geloven dat je psychische aandoeningen bespreekbaar moet maken. Overal: op het werk, op school, in de wijk, in de ggz en in de media.

Meer over onze missie
Drie mensen in overleg.

Destigmatisering: onze aanpak

Stigma’s verdwijnen niet zomaar. Dat vraagt om maatwerk. En je moet het samen doen. Samen Sterk zonder Stigma heeft een aanpak ontwikkeld die is toegesneden op de situatie, vraag en cultuur van een specifiek domein. Lees meer over onze aanpak.