E-learning
Bij diversiteitsbeleid is het van groot belang ook te kijken naar de psyschische diversiteit. Want overal zijn mensen met psychische problemen, dus ook op de werkvloer. Bij een inclusieve organisatiecultuur voelen werknemers zich geaccepteerd en in staat om goed te functioneren. Juist in een zakelijke situatie blijkt het lastig om open om te gaan met psychische diversiteit. Dat geldt zowel voor werkgevers als voor werknemers die er nog vaak voor kiezen om niet open te zijn. De E-learning ‘Openheid op het werk’ draagt bij aan inclusief beleid en goed werkgeverschap.
De e-learning is bedoeld voor werknemers met een psychische aandoening, hun collega’s, werkgevers, (HR-)managers en leidinggevenden. Je vergroot je kennis over psychische aandoeningen, krijgt praktische tips waarmee je het gesprek aan kunt gaan, oefent met herkenbare casussen uit de praktijk en test je kennis.
Psychische aandoeningen gewoon kunnen bespreken op de werkvloer draagt bij aan de gezondheid, het welzijn en de productiviteit van werknemers. Het is onderdeel van inclusief beleid en goed werkgeverschap. Daarom is het belangrijk om kennis te vergaren over wat je wel en liever niet kunt doen op de werkvloer.
HOE KUN JE DE E-LEARNING INZETTEN?
De e-learning is bruikbaar als onderdeel van bredere thema’s. Denk aan duurzame inzetbaarheid, diversiteit en inclusiviteit, vitaliteit, psychische gezondheid, participatie van werknemers met een arbeidsbeperking. Je kunt in een artikel verwijzen naar deze online cursus, of hem opnemen in het aanbod van mogelijke cursussen.
Je kunt deelnemen aan de e-learning via de website van Samen Sterk zonder Stigma, maar je kunt deze ook gemakkelijk inbouwen in de website of het intranet van je eigen organisatie, zodat hij nog laagdrempeliger beschikbaar is voor je medewerkers.
REACTIES OP GEBRUIK VAN DE E-LEARNING:
‘Absoluut een pijler van duurzame inzetbaarheid. Advies? Vast onderdeel in standaardtraining voor managers en directeuren.’
‘Dit helpt het taboe doorbreken.’
‘Zeer behulpzaam om bewustzijn te vergroten over stigma rond psychische aandoeningen.’
‘Ik zou deze e-learning zeker gebruiken om het gesprek aan te gaan.’