Bekijk het programma van ons congres ‘Anders kijken, meer zien’

Een samenleving waarin iedereen op zijn eigen manier kan meedoen, ook wanneer je psychisch kwetsbaar bent? Op donderdagmiddag 23 september tussen 13:00 en 17:00 uur geven we je bij ‘Anders kijken, meer zien’ handvatten voor inclusie. Deel je eigen ervaringen en  laat je (opnieuw) inspireren door de laatste inzichten en tools. Bekijk hieronder het programma en meld je snel aan.

‘Anders kijken, meer zien’ biedt een divers programma met inspirerende gasten, optredens, muziek en workshops met concrete handvatten voor inclusie. Interessant voor iedereen die zich sterk maakt voor een maatschappij zonder stigma, in de hulpverlening, wijk en media, op school en op het werk. Dit is het programma voor iedereen die online deelneemt.

PROGRAMMA

  • 12.30-13.00 inloop
  • 13.00-13.15 openingsact
  • 13.15-13.45 talkshow met host Jacobine Geel en diverse gasten
  • 13.45-14.00 optreden
  • 14.00-14.45 workshopronde 1
  • 14.45-15.00 pauze
  • 15.00-15.45 workshopronde 2
  • 15.45-16.00 optreden
  • 16.00-16.30 afsluiting

WORKSHOPRONDE 1

In de eerste workshopronde kun je kiezen uit de volgende workshops:

Destigmatisering in de ggz
In deze workshop kijken we samen nog een laatste keer naar de probleemstelling, impact én aanpak van stigmatisering binnen het ggz-domein.

Welkome wijk?!
Petra &Vicky vertellen vanuit het project ‘Welkom in de Wijk’ over hun belangrijkste inzichten en tips voor destigmatisering in de wijk.

50 tinten bespreekbaarheid
Hoe maak je psychische klachten op de werkvloer bespreekbaar? En wat kan je als manager en als medewerker doen? Leer er meer over in deze workshop!

WORKSHOP RONDE 2

In de tweede workshopronde kun je kiezen uit de volgende workshops:

Verwarrend nieuws. Framing en stereotype beeldvorming in de media
Hoe komt het dat media zo eenzijdig berichten over mensen met een psychische aandoening? Is daar wat aan te doen? Ontdek het spelenderwijs!

Hoe bouw en behoud je een netwerk van vrijwillige ambassadeurs?
Weten hoe je ervaringsdeskundige ambassadeurs werft, inzet, als netwerk laat fungeren, behoudt en mee laat groeien met je organisatie? Leer hierover in de workshop!

Je kan niet alles aan de buitenkant zien
Hoe ga je met kinderen en jongeren (op school) in gesprek over psychische diversiteit? Wij geven je concrete handvatten!

MELD JE AAN

Het congres is kosteloos online te volgen. Het is niet meer mogelijk om je aan te melden om er fysiek bij aanwezig te zijn.

Meld je hier aan.

Een aanmeldbevestiging, informatie over het programma en praktische zaken ontvang je direct nadat je dit aanmeldformulier hebt afgerond.